Ukrajina v Prešove: najnovšia literatúra o Ukrajine z knižničného fondu ŠVK v Prešove

Pozývame Vás na výstavu kníh Ukrajina v Prešove: najnovšia literatúra o Ukrajine z knižničného fondu ŠVK v Prešove, ktorá sprístupňuje výber najnovších knižných titulov – odborného ako i popularizačného charakteru získaných do nášho fondu.

Knihy prinášajú variabilný, parciálny i podrobný pohľad do rôznych problematík a pomáhajú nám zorientovať sa v súčasnom dianí. Reflektujú na známe / neznáme či neobjasnené otázky, týkajúce sa vojnového konfliktu na Ukrajine. Literatúru faktu s problematikou vojnového konfliktu na Ukrajine, reportáže a rozhovory prinášajú vo veľkej miere známe české vydavateľstvá, ako napríklad N Press, Euromedia Group, Argo a iné.  Používateľom a návštevníkom knižnice ponúkame prečítať si nielen množstvo titulov o vojne, politike ale aj o dejinách Ukrajiny, voľnočasovú literatúru (poviedky, romány ...) a literatúru pre deti a mládež (rozprávky). Prezentované publikácie vyšli v slovenskom, českom, ukrajinskom ako aj v anglickom jazyku.

Výstava bude verejnosti dostupná v dňoch 1. – 31. októbra 2024 v priestoroch knižnice na Námestí mládeže 1, Prešov vo všeobecnej študovni počas otváracích hodín knižnice.

Vstup je voľný.

Obsah plagátu k podujatiu v texte.

 

 

Späť na archív noviniek